KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Geri git   Batman Üniversitesi - REFERANDUM'DA HAYIR! > Batman Üniversitesi > Öğrenci işleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Seçenekler Stil
Alt 06-09-2010, 08:26 PM   #1
HuzursuZ
Administrator

HuzursuZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Batman üniversitesi Yatay Geçiş Koşulları

Yükseköğretim Kurumları arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik” gereğince, 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında Üniversitemiz örgün eğitim ve ikinci eğitim programlarına yatay geçiş yoluyla kabul edilecek öğrencilerde aranılacak koşullar, gerekli belgeler, son başvuru tarihi ve kontenjanlar aşağıda belirtilmiştir.

A-BAŞVURU ŞARTLARI

1. Yatay geçişler ancak, Yükseköğretim Kurulu'nca denkliği tanınan, eşdeğer eğitim programları uygulayan yükseköğretim kurumları arasında yapılır.

2.Yatay geçişlerde, önlisans programlarının ilk yarıyılına, lisans programlarının ilk iki yarıyılı ile önlisans programlarının son yarıyılı ile lisans programlarının son sınıfına yatay geçiş yapılamaz.
3.Yükseköğretim kurumlarında birinci öğretimden, diğer birinci öğretim ile ikinci öğretim programlarına yatay geçiş yapılabilecek. Ancak, ikinci öğretim programına geçiş yapan öğrencilerin ikinci öğretim ücretini ödemesi gerekecek.
4. Yükseköğretim kurumlarının hazırlık sınıfına geçiş yapılmaz

5. Ara sınıflara geçiş için öğrencinin;

a) Ayrılacağı kurumdaki bütün sınavlarını başarmış olması gereklidir.

b) Gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının (gireceği sınıfa veya yarıyıla geçiş notu dahil) en az %60 veya eşdeğeri olması gereklidir. Bu %60'ın karşılığı (eşdeğeri); 4'lü sistemin uygulandığı üniversitelerden gelen öğrenciler için en az 2.40 ve 100'lü sistemin uygulandığı üniversitelerden gelen öğrenciler için en az 60 olması gereklidir.

6.Son sınıfa veya son yarıyıla yapılacak geçiş için öğrencinin;

a) Ayrılacağı kurumdaki bütün sınavlarını başarmış olması gereklidir.

b) Son sınıfa veya son yarıyıla kadar sağladığı genel not ortalamasının (son sınıfa veya son yarıyıla geçiş notu dahil) en az %65 veya eşdeğeri olması gereklidir. Bu %65'ın karşılığı (eşdeğeri); 4'lü sistemin uygulandığı üniversitelerden gelen öğrenciler için en az 2.60 ve 100'lü sistemin uygulandığı üniversitelerden gelen öğrenciler için en az 65 olması gereklidir.

c) Son sınıfa veya son yarıyıla geçiş notunun en az %70 veya eşdeğeri olması gereklidir. Bu %70'in karşılığı (eşdeğeri); 4'lü sistemin uygulandığı üniversitelerden gelen öğrenciler için en az 2.80 ve 100'lü sistemin uygulandığı üniversitelerden gelen öğrenciler için en az 70 olması gereklidir.

7.Yükseköğretim kurumlarında ikinci öğretimden sadece ikinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programlarından başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler birinci öğretim diploma programlarına kontenjan dahilinde yatay geçiş yapabilirler.
­

8. Açık veya uzaktan öğretimden diğer açık veya uzaktan öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir.

9. Yurtdışı yükseköğretim programlarından yatay geçiş kontenjanı ayrılmamıştır.

B-İSTENEN BELGELER

1. Öğrencinin yatay geçiş yapacağı programı belirten dilekçe.

2. (Transkript) öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı, izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren onaylı belge. (fotokopi veya suret kabul edilmez.)

3. Disiplin cezası almadığına ilişkin belge.

4. ÖSYS Sonuç Belgesinin onaylı fotokopisi.

5. Ayrıldığı kurumdan alacağı onaylı eğitim-öğretim planı.

6. Müfredat programı (okuduğu derslerin içeriği)

C-BAŞVURU TARİHLERİ VE YERLERİ

Tüm başvurular, belgeler tamamlanmış olarak, 9-13/AĞUSTOS/2010 Cuma günü mesai bitimine kadar yapılacaktır.

Başvurular fakülte dekanlığına veya yüksekokul müdürlüğüne şahsen veya posta ile yapılacaktır. Belgesi eksik olan, süresi içerisinde belgelerini tamamlayamayanlar ile postada evrakları gecikenlerin başvuruları işleme konulmayacaktır. (Eksik evrak ile başvuruda bulunanlara evraklarını tamamlamaları için herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.)

Makine Mühendisliği (310 nolu oda-Ana Bina)
Fen Edebiyat Fakültesi (310 nolu oda-Ana Bina)
Teknik Eğitim Fakültesi (323 nolu oda-Ana Bina)
Meslek Yüksekokulu (304 nolu oda-Ana Bina)
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (166 nolu oda-Eski Devlet Hastanesi)
NOT: Başvuru belgeleri eksik olan öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
HuzursuZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-05-2010, 12:27 PM   #2
HuzursuZ
Administrator

HuzursuZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Başvuru
02-13 Ağustos

Değerlendirme ve Sonuçların Açıklanması
16-20 Ağustos

Katkı Payını Ödeme ve Ders Kaydı
13-17 Eylül

Yedek Öğrencilerin Katkı Paylarını Ödemeleri ve Ders Kaydı
20-24 Eylül

Derslerin Başlaması
20 Eylül
HuzursuZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil